Rensning af malerier til ny udstilling

Det er skønt at være malerikonservator! ikke mindst, når man kan give et dejligt kunstværk nyt liv.

 

Dette lille maleri fra midten af 1800tallet er et tidligt værk af Christian Blache. Efter det grå slør af snavs er fjernet i højre side, har det fået en helt sydlandsk stemning. De smukke kulører giver mig en følelse af at være i Italien, som var et yndet rejsemål for mange guldaldermalere. Men nej, vi er på ydersiden af Aarhus…

Christian Blaches maleri af Aarhus kyst med Mejlgades haver

 

Dér hvor Blache stod med sit staffeli, ligger idag Kystvejen. De haver og plankeværker, man ser på maleriet, hører til husene i Mejlgade! Det giver et tydeligt billede på, hvor meget Aarhus er vokset ud mod bugten.

Kom og se maleriet i vores nye særudstilling “100 fra Aarhus”. Har du mulighed for at komme allerede på søndag, er der rundvisninger ved stabsinspektør, Maiken Hansen:

http://www.dengamleby.dk/planlaeg-besoeg/kalender/vis-begivenhed/?tx_wildsidecalendarview%5Buid%5D=199&cHash=1711219708d1faabb8b45ef4cd31e5a1

 

 

Selv malerier af mindre kendte kunstnere vinder ofte ved at få fjernet snavs på billedet og rammen. Maleriet nedenfor har hængt i et rum med et helt almindeligt snavsniveau – altså hverken hos en storryger eller i et køkken. Se hvor fint farverne træder frem ved rensning i venstre side. Selv rammen bliver fin igen.

Da snavs har tendens til at blive mere og mere uopløseligt med årene, kan det være en god idé at få renset malerier med et interval på ca. 20-30 år.