Velkommen bag facaden

Velkommen til Den Gamle Bys blog Bag Facaden. Her vil vi dele nogle af de mange historier om processerne bag museets udstillinger, undersøgelser, arrangementer mv. I denne blog vil blandt andet konservatorerne fortæller om deres arbejde med at bevare museets genstande eller klargøre dem til udstillinger og bloggen vil også bruges til at fortælle, om nogle af de overvejelser vi gør i forbindelse med de lejligheder og udstillinger museet laver.

Her er nogle billeder, der viser lidt af de forskellige processer, som skulle til for at lave en af museets seneste udstillinger Håndværkerne i Baghuset:

Nedpakning af genstande

Tømrer Christina Jensen hjælper med at pakke den gamle håndværkerudstilling ned.

 

Genstandene skal renses og klargøres så nedbrydning forhindres og den kan blive udstillet igen.

 

Dukkemager Per Kapper og museumsassistent Sanne Guldholt er ved at placere den dukke, som viser læredrengen Oskar i hans lærlingekammer. Klik på billedet og læs artiklen ”Kunsten at afstøbe et menneske”, der fortæller om arbejdet med at støbe en anden af dukkerne til udstillingen.

 

Museumsinspektør Elsebeth Aasted, der har været ansvarlig for udstillingen, tester den interaktive ”håndværkerekspertskærmen”, hvor det er muligt at se håndværkere fra museet fortæller om nogle af deres fags typiske værktøj.

Processerne omkring skabelsen af en udstilling er forskellig fra gang til gang. Bloggen Bag Facaden vil blive skrevet af forskellige fagfolk på museet og håbet er, at bloggen vil være interessant læsning og løfte sløret for nogle af de store og små historier som normalt ikke bliver fortalt.