Oldemors klivia vågner op !

 

I år blomstrer kliviaerne ekstra meget.

I år blomstrer kliviaerne ekstra meget.

Da jeg først i marts fik kikket ind under bordet i det lille drivhus, for at se til kliviaerne, stod de fleste planter allerede med store knopper. Så blev de straks, sat over i det store drivhus langs med væggen, hvor der er mere lys, og knapt så varmt. Så stilkene ikke skulle strække sig mere. Men en af de store planter fik en fin æresplads ved indgangen til Møllesalen, hvor den rigtigt kan blive beundret. Der var nemlig 7 blomsterstilke i.

 

/ blomsterstilke i en potte med klivia

7 blomsterstilke i en potte med klivia.

Det lille drivhus, er vores opbevaringssted for planter der ikke tåler frost. På gulvet står kasser med geoginknolde, og store planter, så som klivia, agave, skærmliljer og meget mere. Her er temperaturen ca 10 grader, og det passer de nævnte planter godt. På bordene, er temperaturen lidt højre, og der er plastikrammer for vinduerne, og fjernvarmerør under bordet. I marts måned, har vi pottet planterne om, og flyttet dem over i det store drivhus, hvor der er lidt koldere. Og her skal de stå på “parade” hele sommeren. I det lille drivhus, tages plastikrammerne af, og der kommer filt med plastik under, på bordene. Potteplanterne kommer til at stå direkte på filten, så de kan holde bedre på fugten i den varme sommer, når vi vander dem.

I det lille drivhus, bliver der ryddet op og gjort rent, inden salgsplanterne kommer ind.

I det lille drivhus, bliver der ryddet op og gjort rent, inden salgsplanterne kommer ind. Til højre i billedet ses nyindkøbte klivia til salg.

Klivia i lerpotter med underskål, til salg for 85 kr.

Klivia i lerpotter med underskål, til salg for 85 kr.

Officielt åbner vi op for salg i det lille drivhus lørdag d 30. april, kl 12 til 16.

Så er huset fyldt op med duft pelargonier, og andet godt.

 

Udenfor drivhusene har vi også haft travlt.

Endnu 3 mistbænke er blevet etableret, denne gang med blade og lidt hestemøg ovenpå.

3 mistbænke er taget væk fra jorden, hvor det nye bladkompost skal være.

Erik skridter af, hvor de 3 mistbænke er taget væk fra jorden, og det nye bladkompost skal være.

Erik og Mikkel fylder blade op i ca 50 cm højde, på et område, der svarer til de 3 mistbænke.

Erik og Mikkel fylder blade op i ca 50 cm højde, på et område, der svarer til de 3 mistbænke. Og trampes til.  Bladene har ligget i en stak siden efteråret.

Efter at en lille rest af hestemøg er lagt oven på bladene, ligges rammerne på, og der fyldes alm plantejord på, i ca 10-15 cm højde.

Efter at en lille rest af hestemøg er lagt oven på bladene, ligges rammerne på, og der fyldes alm plantejord på, i ca 10-15 cm højde.

Så er de nyetablerede mistbænke klar, til at modtage frø eller andet småplanter.

Så er de nyetablerede mistbænke klar, til at modtage frø, eller hvad vi nu finder på.

God forår !