Velkommen til julebloggen!

Udsnit af reklamekalender fra Aalborg Andelsmejeri, 1950’erne

Når man tænker på den danske jul, kan man ikke lade være med at spørge sig selv: Hvorfor gør vi danskere egentligt, som vi gør i december måned? Hvorfor spiser og drikker vi, som vi gør, hvorfor er der trommer og trompeter og små dannebrogsflag på vort juletræ, hvor stammer julenissen fra, hvorfor er der en stjerne i toppen af juletræet, hvorfor taler vi om julelege med et vovet blink i øjet. Med andre ord: Hvorfor ser vor danske jul ud, som den gør?

Jeg håber med denne blog med tiden at kunne komme rundt omkring de fleste aspekter af den danske juls historie.

4 tanker om "Velkommen til julebloggen!"

  • Kære Ejvind!
   Tak for din kommentar. Der er så uendeligt mange sjove og spændende historier knyttet til den danske jul, at det nok bliver svært at nå hele raden rundt. Jeg gør mit bedste, og håber at finde gode historier undervejs!

 1. Kære Jens.
  Først og fremmest glæder jeg mig til at læse nye julehistorier fra Den Gamle By. Jeg har stor respekt for det meget fine, og store, arbejde I lægger i julens traditioner og historier hvert år. Da jeg ikke rigtigt har nogen familie tæt på længere og dermed heller ikke rigtigt fejrer jul “i familiens skød” (som man siger), er den årlige udflugt til Den Gamle By så min måde at få snuset lidt til julestemningen på. Da julen jo i forvejen er en blanding af historie, tilbageblik og en personligt udformet måde at fejre helligdagene på, vi har hver vores traditioner, så er der for mig intet mærkeligt i at gøre det på denne måde.
  Samtidigt er det en glæde at konstatere hvordan helt toptunet ny teknologi kan tages i anvendelse, i formidlingen af historierne om en meget fasttømret tradition. Det i sig selv er også rigtigt spændende og et flot stykke arbejde.
  Så: tak for de fine initiativer I tager hvert år, ved denne tid.
  Med venlig hilsen
  Poul.
  (Det er lidt vel tidligt at ønske jod jul, det venter jeg med til vi kommer tæt på den store dag)

  • Kære Poul!
   Mange tak for de venlige ord! Det glæder mig meget, at du får noget ud af at besøge Den Gamle By. Ja. vi prøver på at nå ud til så mange mennesker som muligt. Dette indebærer også, at vi må tage alle de tilgængelige sociale medier i brug. Som min direktør så godt formulerede det for nogle år siden, så arbejder vi her i Den Gamle By med fortiden, men vi gør det i nutiden (med alt hvad det nu indebærer) og med tanke på fremtiden. Jeg håber, du også i år får en god tur til Den Gamle By!
   MKH
   Jens

Skriv et svar