Indtryk fra en junidag

Den 6. juni gik jeg en tur i haverne og gartneriet og samlede indtryk af blomstrende planter (og af to kolleger). Blomsterfloret er endnu ikke så rigt og tæt, som det bliver senere på sommeren; alligevel er der meget at se på, blomster til haven, blomster til vindueskarmen, krydderurter, lægeplanter, og nogle steder står bellisen tæt i græsset. Her følger en stribe af de indtryk, jeg vendte tilbage med. Jeg må tilstå, at jeg ikke kender navnene på alle planter i Den Gamle By, så blomsternavnene springer jeg stort set over, men jeg vil da lige nævne, at jeg begynder med liljekonval, som jeg fandt i Apotekerhaven, og derefter følger en stribe billeder, taget rundt omkring i byen.

Hvad er det?

Det er hyldeblomster.

Uhm… men ikke endnu!

Efter turen rundt i haverne, nåede jeg frem til Gartneriet, hvor lupinerne blomstrer frodigt for tiden. Foruden almindelige prydplanter til haven er der også krydderurter og stueplanter. Det mindste af drivhusene har åbent for salg af potteplanter, krydderurter, blomsterfrø og andet godt hver dag kl. 12 – 16, i skolernes sommerferie kl. 12 – 17.

Der er plantesalg dagligt i det mindste af drivhusene. Måske ses det ikke så tydeligt på billedet, men det forreste drivhus er det mindste

Til sidst vendte jeg tilbage til Apotekerhaven, hvor to af mine kolleger, Stine Marie Stengaard Johannessen og Hung Thanh Nguyen, var i færd med at binde en tvebo galdebær op; hvis den bliver hjulpet lidt på vej, kan den selv klatre opad.

Og til sidst en gåsepotentil, også fra Apotekerhaven.

Gåsepotentil, blomsten er ca. 2,5 cm i diameter

Og det var så nogle af de indtryk, jeg vendte tilbage med fra min rundtur til museets haver og gartneri.